Antena 3 CNN Coronavirus Cât de repede se răspândește coronavirusul în birourile open-space

Cât de repede se răspândește coronavirusul în birourile open-space

Un studiu realizat într-o clădire de birouri de tip open-space, ce a devenit focar de infecție la începutul lunii martie, în Seul, capitala Coreei de Sud, relevă date pertinente cu privire la rata de contagiune. Deși virusul s-a răspândit relativ alarmant la nivelul aceluiași etaj, nu s-a propagat mai deloc la celelalte niveluri, în ciuda interacțiunii dintre angajați.

Cât de repede se răspândește coronavirusul în birourile open-space
Sursa foto: Pixabay
28 Apr 2020   •   21:22

Din cele 1.143 de persoane testate pentru COVID-19 în clădirea de birouri, 97 au fost diagnosticate pozitiv. 94 dintre cei confirmați cu coronavirus lucrau la al 11-lea etaj al complexului, pentru un call center cu 216 angajați, ceea ce indică o rată a contagiune de 43,5%, afirmă cercetătorii într-un studiu publicat în jurnalul medical al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), citat de Yahoo News.

„Acest focar ne arată rata alarmantă de contagiune a coronavirusului, în condiții excepționale, precum un birou aglomerat, asemeni celor din call-center”, au concluzionat cercetătorii.

„Dimensiunea focarului ilustrează modul în care un mediu de lucru dens populat poate reprezenta un risc ridicat pentru răspândirea Covid-19.”

Cu toate acestea, în pofida interacțiunii considerabile între angajații ce lucrau la etaje diferite, răspândirea coronavirusului „a fost limitată aproape exclusiv la etajul 11, ceea ce sugerează că durata interacțiunii a fost cel mai probabil principalul catalizator al infectării”, potrivit studiului.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că numărul de pacienți asimptomatici - 4,1% - a fost mai mic decât cel relevat într-un studiu asemănător efectuat la Beijing, care a indicat o rată de 5% pacienți asimptomatici.

Peste 16.000 de mesaje text au fost trimise persoanelor care s-au aflat în proximitatea clădirii de birouri din Seul, pentru mai mult de cinci minute, în timpul focarului. Destinatarii mesajului au fost ulterior urmăriți folosind funcția de localizare a telefonului mobil, au fost îndemnați să evite contactul cu alte persoane și să se testeze.

Coreea de Sud a reușit să controleze răspândirea coronavirusului, astfel că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate doar 14 cazuri noi și un singur deces. De la începutul pandemiei, în total au fost infectate peste 10.000 de persoane, dintre care aproape 9.000 s-au și vindecat.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close