Antena 3 CNN Coronavirus Nechifor (PRO România): Suceava, aproape de carantină. Masca şi distanţarea socială nu mai sunt suficiente

Nechifor (PRO România): Suceava, aproape de carantină. Masca şi distanţarea socială nu mai sunt suficiente

Deputatul PRO România Cătălin Ioan Nechifor a avertizat asupra ineficienţei măsurilor anti-pandemie luate de autorităţi în judeţul Suceava, în condiţiile în care perspectiva carantinei locale este tot mai apropiată.

Nechifor (PRO România): Suceava, aproape de carantină. Masca şi distanţarea socială nu mai sunt suficiente
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    04 Noi 2020   •   17:15

Capitala de judeţ şi alte 8 localităţi au mai fost în carantină în primăvară, timp de o lună şi jumătate. Acum, acest scenariu s-ar putea repeta, după cum a avertizat chiar primarul municipiului, care a indicat că, de săptămâna trecută, Suceava este în scenariul roşu.

În acest context, deputatul Nechifor pledează pentru creşeterea numărului de testări şi a capacităţilor de primire spitaliceşti.

"Din 4 martie și până la decizia de a introduce carantina pe 30 martie, la Suceava s-au înregistrat 2650 de cazuri, din care peste 400 în rândurile cadrelor medicale, practic aveam atunci o rată de 100 de cazuri pe zi. Acum, din păcate, cifrele zilnice au sărit de mult timp suta (...)

Ceea ce este foarte îngrijorător este, de fapt, lipsa de soluții, majoritatea localitățior urbane, dar și cele limotrofe reședinței de județ înregistrând o incidență de peste 3 la mie. Relevantă este situația de la Siret, un oraș de circa 10 mii de locuitori, unde, de la începutul lunii septembrie, rata de infectare a rămas stabilă, în jurul valorii de 6 la mie. Acest lucru demonstrează că măsurile promovate intens, distanțarea socială, purtarea măștii în public și spălatul pe mâini nu sunt suficiente în acest moment în care județul se apropie de 2 la mie, iar municipiul Suceava este in a 10-a zi consecutivă când depășește indicatorul de scenariu roșu, de 3 la mie.

În mod realist, cred că e necesar un număr de testări zilnice mult mai mare decât în prezent, în al doilea rând este nevoie ca spitalul din Fălticeni, în construcție din1993, să fie dat în folosință cât mai repede.

E obligatoriu ca informarea publică să fie făcută cât mai profesionist, nu de către oameni politici, ci de către persoane publice care să aibă un grad ridicat de încredere la nivelul populației.

Și încă un lucru important, autoritățile centrale să se uite cu atenție la ceea ce fac alte state în lupta cu COVID-19, inclusiv la programele de testare rapidă în masă pe care le face Slovacia", a concluzionat deputatul PRO România.

 

×
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close