Antena 3 CNN Coronavirus Categoria profesională cea mai afectată de impactul COVID - Nu, nu este vorba de medici

Categoria profesională cea mai afectată de impactul COVID - Nu, nu este vorba de medici

Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România susțin că asistentele medicale constituie categoria profesională cea mai afectată de impactul COVID. Cei de la federație mai spun că în ciuda riscurilor, asistentele sunt ultimele la recunoașterea meritelor.

Categoria profesională cea mai afectată de impactul COVID - Nu, nu este vorba de medici
de Andreea Cigolea    |    03 Dec 2020   •   13:30

Statistica este făcută cu ajutorul cifrelor privind numărul de decese și de infectări cu virusul SARS CoV-2.

„Numărul de decese, asemenea numărului de infectări, arată că asistentele medicale constituie categoria profesională cea mai afectată de impactul negativ al pandemiei COVID-19 din toți lucrătorii din sănătate”, susțin reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

În ciuda riscurilor, asistentele, ultimele la recunoașterea meritelor

„Din păcate, deși sunt primele la asumarea riscurilor, au fost ultimele la recunoașterea meritelor. Doar două asistente medicale s-au aflat pe lista persoanelor decorate cu Ordinul, respectiv Medalia Meritul Sanitar (...) În mod paradoxal, numărul persoanelor descoperite cu merite sanitare dar care nu fac parte din sistemul sanitar este mult mai mare decât al specialiștilor din domeniul sanitar care au beneficiat de o formă de recunoaștere. De asemenea, pe listă nu au încăput nici unul dintre cei decedați la datorie”, precizează reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

Sindicaliștii mai susțin că problema n-o constituie medaliile și diplomele, ci ceea ce ele ar trebui să simbolizeze: recunoașterea societății.

×
Subiecte în articol: asistenta COVID-19
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close