Antena 3 CNN Coronavirus Cazuri de COVID-19 la tabăra de bază de pe Muntele Everest

Cazuri de COVID-19 la tabăra de bază de pe Muntele Everest

Autorităţile de la tabăra de bază de pe muntele Everest din Nepal au declarat că în ultima perioadă, tot mai mulţi oameni cu simptome COVID-19 sau cu teste pozitive ajung acolo, şi că se tem de o epidemie.

Cazuri de COVID-19 la tabăra de bază de pe Muntele Everest
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    05 Mai 2021   •   11:09

Oficialii spun că au primit rapoarte despre 17 cazuri confirmate de la spitalele din capitală, unde au fost trimişi alpiniştii de la tabăra de bază pentru a fi trataţi.

Guernul nepalez a respins până acum auzaţia că ar ştii de vreun caz pozitiv la poalele Everestului, ceea ce ridică semne de întrebare vizavi de implicarea autorităţilor în încercarea de a ţine sub control epidemia.

Alpiniştii străini reprezintă o mare sursă de venit pentru guvernul nepalez, care a fost forţat să oprească ascensiunile pe Everest anul trecut din cauza coronavirus.

Autorităţile cer alpiniştilor străini să intre în carantină la sosirea în Nepal, înainte de a porni spre tabăra de bază, conform BBC.

Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut brusc în ultimele săptămâni, iar ţara are cea mai mare rată de infectare dintre toate vecinele Indiei, unde un al doilea val a produs o criză de proporţii.

"Până acum, nu a fost raportat niciun caz de COVID-19 la tabăra de bază a muntelui Everest", a declarat Prem Subedi, Sub-secretar la Ministerul Turismului.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 everest
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close