Antena 3 CNN Coronavirus Ce măsuri de urgență iau țările lumii din cauza noii variante Omicron a coronavirusului

Ce măsuri de urgență iau țările lumii din cauza noii variante Omicron a coronavirusului

Noua variantă Omicron stârneşte îngrijorare în întreaga lume. Tulpina ar putea fi mai contagioasă, atrag atenţia oamenii de ştiinţă. În acest context, liderii G7 organizează astăzi o reuniune de urgenţă

Ce măsuri de urgență iau țările lumii din cauza noii variante Omicron a coronavirusului
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Leonardo Casas
de Alina Anghel    |    29 Noi 2021   •   13:16

Noua variantă de coronavirus, Omicron, detectată prima dată în Africa de Sud, s-a extins cu rapiditate în Europa. În doar câteva zile a ajuns în Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia, Cehia, Belgia, Austria sau Danemarca.

În acest context, miniştrii sănătății din statele membre G7 se întâlnesc astăzi în cadrul unei reuniuni de urgență, pentru a discuta despre Omicron şi despre măsurile care se impun pentru a stopa răspândirea acestei variante care stârneşte îngrijorare.

Rând pe rând, ţările lumii îşi închid graniţele.J aponia, unul dintre statele G7, interzice de marţi intrarea în țară a tuturor străinilor, pentru a evita riscul răspândirii noii tulpini pe teritoriul său. Şi Israelul a anunţat sâmbătă că interzice accesul tuturor străinilor în ţară şi reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea noii variante Omicron.

Interdicţia va fi aplicată pentru o durată de 14 zile și a intrat în vigoare de duminică seară. Toți cetățenii israelieni care au sosit din țările africane în ultima săptămână vor fi contactați și li se va cere să intre imediat în izolare.

România a anunţat că cetăţenii din opt ţări africane unde noua tulpină de coronavirus a fost detectată au interzisă intrarea în ţară.

Vestea bună este că OMS a anunţat că testele PCR rămân eficiente în detectarea variantei Omicron a coronavirusului.

Nu se ştie deocamdată cât de eficiente sunt vaccinurile în faţa Omicron. Producătorii de vaccinuri dau asigurări înă că deja lucrează la un ser anti-COVID eficient împotriva noii tulpinii Omicron, dar îl pregătesc mai întâi pentru testare.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close