Antena 3 CNN Coronavirus Ce se întâmplă acum în Wuhan, la două luni după ce autoritățile chineze au închis complet orașul

Ce se întâmplă acum în Wuhan, la două luni după ce autoritățile chineze au închis complet orașul

Wuhan, orașul chinez în care a fost identificat pentru prima dată noul coronavirus, se confruntă în continuare cu o epidemie „severă”, în condițiile în care virusul continuă să se transmită local, au anunțat autoritățile sanitare chineze.

Ce se întâmplă acum în Wuhan, la două luni după ce autoritățile chineze au închis complet orașul
Sursa foto: Pixabay
17 Mar 2020   •   10:44

Wuhan, care găzduiește aproximativ 11 milioane de oameni, este blocat din 23 ianuarie și este considerat a fi epicentrul pandemiei de coronavirus.

„Deși numărul cazurilor noi din Wuhan a nu trece de 10, încă apar cazuri noi în comunitate”, spune Zheng Yun, director adjunct al comisiei municipale de Sănătate din Wuhan, citat de CNN.

El a adăugat că încă există risc de infecție în comunitate, în condițiile în care pacienții care s-au îmbolnăvit recent au luat virusul de la vecinii din cartier.

Zheng a reamintit cetățenilor din Wuhan să rămână vigilenți și precauți și să evite să iasă afară din casă pe cât posibil.

Potrivit celui mai recent bilanț, China a identificat 80,881 de cazuri de coronavirus și a înregistrat peste 3200 de morți de coronavirus.


 

×
Subiecte în articol: Wuhan coronavirus
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close