Antena 3 CNN Coronavirus ”Cea mai absurdă” recomandare venită de la OMS. Medic stomatolog: ”Mi se par aberante!”

”Cea mai absurdă” recomandare venită de la OMS. Medic stomatolog: ”Mi se par aberante!”

Procedurile estetice sau de rutină la medicul stomatolog ar trebui amânate. Este recomandarea specialiștilor Organizației Mondiale a Sănătății după ce au ajuns la concluzia că anumite intervenții produc aerosoli ce pot răspândi coronavirusul în rândul pacienților. ”O recomandare absurdă” spun, în replică, medicii stomatologi care au deja afacerile afectate de efectele pandemiei.

”Cea mai absurdă” recomandare venită de la OMS. Medic stomatolog: ”Mi se par aberante!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    17 Aug 2020   •   12:25

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă și spune că procedurile stomatologice care nu sunt urgente ar trebui amânate. Experții recomandă evitarea sau minimizarea tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli.

Medic stomatolog: Recomandările OMS-ului mi se par foarte aberante

”Recomandările OMS-ului, să nu folosim piesele de detartraj și turbină mi se par foarte aberante deoarece este necesar ca la prima consultație să înlăturăm placa bacteriană și să avem o igienă bucală satisfăcătoare”, a declarat Andrei Nistorescu, medic stomatolog. 

Toate aceste efecte ale restricțiilor impuse în pandemie s-ar putea resimți în prețurile procedurilor care ar putea crește dacă medicii ar decide să includă și taxa pentru echipamentul de protecție.

”Depinde de fiecare cabinet în parte dacă dorește să își acopere parțial sau total pierderile”, spune Robert Idiță, medic stomatolog.

În cabinetele unde s-au luat măsuri drastice de igienă, pacienții se simt în siguranță.

Probabilitatea transmiterii coronavirusului prin aerosoli, prin microparticule sau particule purtate de aer, este o necunoscută în acest moment. 

×
Subiecte în articol: OMS tratament stomatologic
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close