Antena 3 CNN Coronavirus Cea mai bună protecție împotriva coronavirusului. Beneficiile sunt uluitoare

Cea mai bună protecție împotriva coronavirusului. Beneficiile sunt uluitoare

Cânepa organică ar putea fi cea mai bună metodă de protecție împotriva coronavirusului, conform unor studii realizate în Franța. Planta din care rezultă canabisul ar putea fi arma secretă împotriva COVID-19.

Cea mai bună protecție împotriva coronavirusului. Beneficiile sunt uluitoare
Sursa foto: Pixabay
de Diana Dragotescu    |    31 Aug 2020   •   17:05

O companie de startup din departamentul Yonne, în centru Franței a realizat măși de protecție făcute din cânepă organică, pe care ulterior le-au și omulgat, relatează AFP. 

Beneficiile cânepei organice împotriva coronavirusului 

Cânepa este un material ideal pentru realizarea măștilor de protecție, datorită faptului că nu necesită alte ingrediente în compoziție pentru filtrarea aerului: „Ţinând cont de proprietăţile sale, cânepa nu are nevoie de adăugarea altor produse, de lipici sau de alţi lianţi. Caracteristicile sale fac ca filtrarea şi respiraţia să fie posibilă fără adăugarea altor ingrediente”, a declarat Stephanie Gauvenet, directoarea fabricii Géochanvre din Lézinnes.

Masca din cânepă are o performanță de filtrare de 89% și costă doar 65 de cenți. Este o variantă din ce în ce mai populară, cu peste 1,4 milioane de bucăți deja vândute.  

×
Subiecte în articol: protecţie coronavirus
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close