Antena 3 CNN Coronavirus Centre de vaccinare fără avize DSP, în a doua etapă de vaccinare

Centre de vaccinare fără avize DSP, în a doua etapă de vaccinare

Centre de vaccinare fără avize DSP, în a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19. În întreaga ţară, sălile de sport, vestiarele, casele de cultură sunt transformate în cabinete medicale.

Centre de vaccinare fără avize DSP, în a doua etapă de vaccinare
de Cristi Popovici    |    14 Ian 2021   •   13:10

Responsabili sunt primarii şi fiecare face aşa cum crede de cuviinţă. În paralel, neîncrederea oamenilor în campania autorităţilor este tot mai accentuată. 

 Cum se pregătesc autorităţile vaccinarea bolnavilor cronici, aflăm dintr-un material al campaniei ''România Boală Lungă, realizat de Cristi Popovici''.

''Suntem în vestiarul sălii de sport din Amara, amenajat de primărie ca viitor Centru de Vaccinare. Primarul a cheluit 30 de mii de lei pentru a cumpăra scaune noi, un frigider pentru depozitarea dozelor de vaccin şi aparate de dezinfectat.

Centre de vaccinare în casele de cultură sau în săli de sport

Trebuia să se asigure şi că pacienţii care vin la vaccinare nu se vor intersecta cu cei care pleacă, aşa cum spun normele sanitare. A făcut asta doar desenând nişte săgeţi pe un hol îngust. 

În cabinetul improvizat nu vor intra mai mult de cinci persoane şi nu se va crea aglomeraţie, asigură primarul, care-i îndeamnă pe localnici să se vaccineze. Deşi, el nu ştie ce va face. 

La fel ca în Amara, şi în Ţăndărei va fi organizat un Centru de Vaccinare. La Casa de Cultură. 

Aici, Centrul a fost organizat ca la carte, cu fluxuri separate pentru pacienţii care vin şi cei care pleacă.

Primarul din Ţăndărei este sceptic în privinţa succesului campaniei de vaccinare

Din angajaţii primăriei, 60% au declarat că nu se vor imuniza. 

Pe străzi, lumea dezbate subiectul la fiecare colţ de stradă.

Toate centrele de vaccinare din ţară trebuie avizate de Direcţiile de Sănătate Publică. Procesul este extrem de birocratic, acuză primarii, şi ar putea întârzia campania de vaccinare.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close