Antena 3 Coronavirus Centru de vaccinare "drive thru" de la Deva a fost deschis. Prima persoană imunizată, un bărbat de 50 de ani

Centru de vaccinare "drive thru" de la Deva a fost deschis. Prima persoană imunizată, un bărbat de 50 de ani

de Maria Zărnescu    |    24 Apr 2021   •   11:41
Centru de vaccinare "drive thru" de la Deva a fost deschis. Prima persoană imunizată, un bărbat de 50 de ani

Primul centru de vaccinare de tip "drive thru" a fost deschis la Deva. Spațiul a fost amenajat în parcarea unui centru comercial.

Începând de la ora 09.00, locuitorii din Deva s-au putut imuniza împotriva COVID-19 din mașină cu cerul produs de Pfizer. Vaccinările se pot realiza fără programare pe platformă.

Zilnic, în centrul de vaccinare "drive thru" sunt disponibile 1.000 de doze de ser. Prima persoană vaccinată este un bărbat în vârstă de 50 de ani.

"Sunt bine, mă simt foarte bine. Totul este în regulă, aștept să mi se dea buletinul și adeverința de vaccinare ca să pot pleca (...) Cred că este organizat pentru tipologia aceasta de oameni care se grăbesc și care nu au răbdare. Pentru mine a fost foarte bună această variantă", a spus bărbatul, aflat la volanul autoturismului său.

Peste 200 de persoane, vaccinate în primele ore de la deschidere

Peste 200 de persoane s-au vaccinat în primele două ore de la deschiderea primului centru drive-thru din România, care funcționează de sâmbătă în parcarea unui centru comercial din Deva.

„În primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 200 de persoane care au sosit cu autoturismele în parcarea complexului comercial, în zona amenajată în acest scop”, a transmis Prefectura Hunedoara, potrivit Mediafax.

Programul și vaccinarea în primul centru "drive thru"

Centru de vaccinare din Deva își desfășoară activitatea zilnic, între orele 10.00 și 19.00, în parcarea unui centru comercial din oraș, nu este nevoie de programare.

"Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale–autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane–sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate și este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj și cu cel de consimțământ completate", se arată în comunicatul transmis de Prefectura Hunedoara.

În cazul în care persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism, apoi se face înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor.

Tipul de vaccin folosit este cel produs de Pfizer BionTech, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

×
Subiecte în articol: centru vaccinare drive deva

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close