Antena 3 CNN Coronavirus Centrul american pentru Controlul Bolilor: "Vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficiență de 90%. Persoanele vaccinate transmit “foarte rar” virusul"

Centrul american pentru Controlul Bolilor: "Vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficiență de 90%. Persoanele vaccinate transmit “foarte rar” virusul"

Un nou studiu al Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) oferă dovezi puternice, că vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19 sunt extrem de eficiente în prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Centrul american pentru Controlul Bolilor: "Vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficiență de 90%. Persoanele vaccinate transmit “foarte rar” virusul"
Sursa foto: cdc.gov
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2021   •   21:04

Studiul a analizat eficacitatea vaccinurilor ARN Pfizer-BioNTech și Moderna în prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul a 3.950 de participanți din șase state pe o perioadă de 13 săptămâni, din 14 decembrie 2020 până în 13 martie 2021.

Rezultatele au arătat că, după a doua doză de vaccin, riscul de infecție a fost redus cu 90% la două sau mai multe săptămâni după vaccinare. După o singură doză din oricare dintre vaccinuri, riscul participanților de infectare cu SARS-CoV-2 a fost redus cu 80% la două sau mai multe săptămâni după vaccinare.

"Anticorpii care protejează împotriva infecției se formează în două săptămâni"

Durează aproximativ două săptămâni după fiecare doză de vaccin pentru ca organismul să producă anticorpi care protejează împotriva infecției.

Astfel, oamenii sunt considerați „parțial vaccinați” la două săptămâni după prima lor doză de vaccin ARN și „complet vaccinați” la două săptămâni după a doua doză.

Aceste noi descoperiri privind eficacitatea vaccinului sunt în concordanță cu cele din studiile clinice de fază 3 efectuate cu vaccinurile înainte de a primi autorizații de utilizare de urgență de la Food and Drug Administration.

Aceste studii clinice au evaluat eficacitatea vaccinului împotriva bolii COVID-19, dar şi eficacitatea vaccinului împotriva infecției, inclusiv a infecțiilor care nu au dus la simptome.

"Eforturile noastre naționale de vaccinare funcționează"

„Acest studiu arată că eforturile noastre naționale de vaccinare funcționează. Vaccinurile autorizate ARN COVID-19 au oferit o protecție substanțială timpurie și reală împotriva infecției pentru personalul național din domeniul sănătății, pentru primii respondenți și pentru alți lucrători esențiali din linia noastră ”, a declarat directorul CDC Rochelle P. Walensky, MD, MPH.

"Vaccinul este cheia care va ajuta la finalizarea acestei pandemii"

"Aceste descoperiri ar trebui să ofere speranță milioanelor de americani care primesc vaccinuri COVID-19 în fiecare zi și celor care vor avea ocazia să se vaccineze în săptămânile următoare. Vaccinurile autorizate sunt instrumentul cheie care va ajuta la finalizarea acestei pandemii devastatoare", a mai spus directorul CDC Rochelle P. Walensky.

"Aceste două vaccinuri ARN pot reduce riscul tuturor infecțiilor cu SARS-CoV-2"

Cercetătorii au reușit să caute dovezi ale infecției cu SARS-CoV-2, indiferent de simptome. Un număr mic (10,7%) de infecții din acest studiu au fost asimptomatice (adică nu au dus la simptome). Cu toate acestea, majoritatea infecțiilor (58%) au apărut în rândul persoanelor ale căror infecții au fost identificate prin teste înainte ca acestea să dezvolte simptome sau să știe că sunt infectate.

Studiul demonstrează că aceste două vaccinuri ARN pot reduce riscul tuturor infecțiilor cu SARS-CoV-2, nu doar infecțiilor simptomatice, se mai arată în comunicatul transmis de CDC.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close