Antena 3 CNN Coronavirus Virusolog italian, avertisment pentru Europa: "Nu subestimați pericolul!"

Virusolog italian, avertisment pentru Europa: "Nu subestimați pericolul!"

Cercetătorul Roberto Burioni a fost unul dintre primii oameni de ştiinţă din Italia care a lansat mai multe avertismente cu privire la evoluţia epidemiei de coronavirus. Apelurile lui nu au fost luate în seamă, iniţial.

Virusolog italian, avertisment pentru Europa: "Nu subestimați pericolul!"
17 Mar 2020   •   07:57

Mesajele cercetătorului italian au fost ignorate zile în şir.

Roberto Burioni revine cu un nou apel disperat către întreaga populaţie europenă:

 "Nu subestimaţi pericolul. Italia a făcut-o timp de o săptămână, unii oameni au zis că este doar o gripă, iar un medic a spus chiar, într-un mod total necorespunzător, că o să treacă peste câteva săptămâni", a declarat Roberto Burioni într-un interviu acordat agenţiei DPA.

Burioni (57 de ani), profesor de microbiologie şi virusologie la Universitatea Vita-Salute San Raffaele din Milano, este cel mai cunoscut specialist în virusologie din Italia.

În contextul în care Spania, Franţa şi Austria urmează exemplul Italiei în ceea ce priveşte măsurile drastice de izolare, Burioni consideră că este momentul ca toată Europa să "acţioneze unită".

"Este foarte important ca Europa să demonstreze unitate. Avem nevoie de o abordare comună, este un moment în care trebuie sa acţionăm împreună", a insistat el. "În caz contrar, care este rostul Uniunii noastre (Europene)?", a adăugat specialistul.
 

×
Subiecte în articol: Roberto Burioni apel izolare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close