Antena 3 CNN Coronavirus Cercetătorii au descoperit de ce mutațiile coronavirusului sunt mai transmisibile

Cercetătorii au descoperit de ce mutațiile coronavirusului sunt mai transmisibile

Cercetătorii Universității Duke din Statele Unite ale Americii au identificat cum mutațiile proteinei Spike pot determina SARS-CoV-2 să deveni mai rezistent la anticorpi.

Cercetătorii au descoperit de ce mutațiile coronavirusului sunt mai transmisibile
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    30 Iun 2021   •   15:45

Modificarea proteinei spike a permis coronavirusului să dezvolte o variantă care să se transmită de la oameni la nurci, apoi din nou la oameni.

Noile variante, Alfa, din Marea Britanie, Beta, din Africa de sud și Gamma, apărută în Brazilia, și-au dezvoltat singure mutații ale proteinei Spike, care să le mărească rezistența la anticorpi și să crească gradul de transmisibilitate, conform MedicalXpress.

”Unele variații ale spiralei SARS-CoV-2 au loc în momente diferite și în locuri diferite din lume dar au rezultate similare, așa că este important să înțelegem mecanismele acestor mutații ale proteinei Spike pe măsură ce depunem eforturi pentru a lupta împotriva acestei pandemii”, declară cercetătoarea Priyamvada Acharya, directoarea Diviziei de biologie structurală la Institutul de Vaccinuri Umane al Universității Duke și autor principal al studiului.

Conform cercetătorilor, variantele diferite ale virusului pot avea mișcări diferite ale proteinei spike însă rolul acestora este același, de a se lega de o celulă gazdă cel mai notabil prin receptorul ACE2.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus spike mutații
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close