Antena 3 CNN Coronavirus Adevărul despre vaccinarea celor care au fost deja infectați cu COVID-19. Descoperirea care răstoarnă tot ce ce știa până acum

Adevărul despre vaccinarea celor care au fost deja infectați cu COVID-19. Descoperirea care răstoarnă tot ce ce știa până acum

Cercetătorii au analizat modul în care ar trebui să fie vaccinate persoanele care au fost infectate deja cu SARS-CoV-2. Iar rezultatul acestora este surprinzător.

Adevărul despre vaccinarea celor care au fost deja infectați cu COVID-19. Descoperirea care răstoarnă tot ce ce știa până acum
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    11 Mar 2021   •   11:57

Indiferent că vorbim despre vaccinul Moderna sau Pfizer, este un lucru cunoscut faptul că ambele necesită două doze de administrare, la o distanță de câteva săptămâni, pentru a avea efectul dorit. 

Însă un număr tot mai mare de cercetători este de părere că o singură doză a oricărui dintre cele două vaccinuri va genera un răspuns imun suficient de puternic în rândul celor care au fost deja infectați cu coronavirus, încât să fie protejați. 

A doua doză în rândul acestora este doar o o risipă a unei doze ce poate fi inoculată unei alte persoane, susțin oamenii de știință.

"Cei care au fost deja infectați și recuperați, adică zeci de milioane de oameni, vor avea nevoie doar de o singură administrare, ceea ce va face ca vaccinul să funcționeze mai departe", a declarat dr. James Hildreth, președintele Meharry Medical College.

Hildreth a făcut parte din comitetul consultativ al Food and Drug Administration, care a recomandat toate cele trei vaccinuri autorizate împotriva coronavirusului în SUA. Al treilea, de la Johnson & Johnson, este un vaccin unic, astfel încât persoanele care au avut COVID-19 ar primi o singură doză, indiferent dacă au fost sau nu infectați.

Oamenii de știință sunt de părere că, odată ce o persoană a avut COVID-19, sistemul său imunitar ar trebui să recunoască virusul dacă acesta invadează din nou. Cu alte cuvinte, atunci când un vaccin stimulează organismul să înceapă să producă din nou anticorpi, este logic ca sistemul imunitar să aibă o apărare mai puternică și mai rapidă, scrie sciencealert.com

×
Subiecte în articol: doza unica vaccin
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close