Antena 3 CNN Coronavirus Doza a treia, administrată la patru luni iar certificatul verde, valabil doar șase luni. Măsurile intră în vigoare în Italia, la începutul anului viitor

Doza a treia, administrată la patru luni iar certificatul verde, valabil doar șase luni. Măsurile intră în vigoare în Italia, la începutul anului viitor

Italia va începe să administreze doza booster (sau supra-rapel) de vaccin anti-COVID la patru luni după încheierea schemei "clasice" de vaccinare, care presupune administrarea a două doze (sau doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson).

Doza a treia, administrată la patru luni iar certificatul verde, valabil doar șase luni. Măsurile intră în vigoare în Italia, la începutul anului viitor
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2021   •   17:21

În prezent, în Italia rapelul se administrează la șase luni. 

Noul termen, de patru luni, intră în vigoare din 10 ianuarie. 

Autoritățile italiene încearcă astfel să atenueze răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

De asemenea, începând din luna februarie certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activități - va avea o valabilitate de numai șase luni, fiind nevoie de doza booster pentru prelungirea valabilității, odată ce a trecut acest termen.

Situația epidemiologică se agravează în Italia, țară care cunoaște un nou val de infectări.

În ultima raportare oficială, au fost anunțate 24.883 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore.

Comisia Europeană a decis recent limitarea la nouă luni a valabilității certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea anti-COVID cu schema completă alcătuită din două doze (sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson).

Măsura vizează încurajarea populației să se vaccineze vaccinarea cu doza a treia.

Pe plan intern, fiecare stat membru decide în privința utilizării certificatului pentru situații precum accesul în restaurante, la concerte sau la alte evenimente cu public.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Italia booster certificat verde
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close