Antena 3 CNN Coronavirus Cetăţenii străini se vor putea programa în platforma de vaccinare. Anunţul medicului Valeriu Gheorghiţă

Cetăţenii străini se vor putea programa în platforma de vaccinare. Anunţul medicului Valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat schimbări în platforma naţională de vaccinare. Cetăţenii străini care locuiesc în România se vor putea înscrie în platformă şi vor fi imunizaţi în centrele din ţară.

Cetăţenii străini se vor putea programa în platforma de vaccinare. Anunţul medicului Valeriu Gheorghiţă
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    30 Mar 2021   •   14:55

În cursul zilei de marţi, Valeriu Gheorghiţă a anunţat că acesta este elementul de noutate al platformei. Astfel, cetăţenii străini se vor putea programa la vaccinarea anti-COVID online. Pentru ei ar urma să fie alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare.

"Mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române.

Aceştia vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru ei va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare", a explicat Valeriu Gheorghiţă, în timpul conferinţei de presă de marţi.

În acest moment, în România, imunizarea populaţiei se desfăşoară în trei etape: persoanele din etapa I - Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat; etapa II - Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III -include populația generală.

760.000 de persoane, înscrise pe listele de aşteptare

Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că sunt înscrise 760.000 de persoane pe listele de aşteptare pentru vaccinare, iar numărul a fost unul constant.

"Este un număr relativ constant, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relativ constantă este un lucru mulțumitor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a spus că 57% dintre persoanele aflate pe liste de așteptare sunt din etapa a 3-a a campaniei de vaccinare, 8,3% fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, iar 35% sunt persoane vulnerabile.

75% dintre locurile disponibile în centrele de vaccinare sunt alocate în continuare pentru persoanele din categoriile cu risc, iar 25% sunt pentru persoanele din etapa a 3-a, înscrise pe lista de așteptare, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare", a precizat Valeriu Gheorghiţă. 
 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă COVID-19 platformã
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close