Antena 3 CNN Coronavirus China este acuzată că a raportat date false despre coronavirus. Bilanțul real ar fi de aproape 100.000 de morți

China este acuzată că a raportat date false despre coronavirus. Bilanțul real ar fi de aproape 100.000 de morți

Între 50.000 și 97.000 de oameni ar fi încetat din viață din cauza COVID-19 în China, spun estimările independente citate de cotidianul francez Liberation.

China este acuzată că a raportat date false despre coronavirus. Bilanțul real ar fi de aproape 100.000 de morți
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    07 Apr 2020   •   18:18

Regimul de la Beijing ar fi folosit metode represive pentru a ascunde numărul real al deceselor provocate de coronavirus și a raportat doar 4.000 de morți, scrie cotidianul francez Liberation, care citează surse independente.

Potrivit acestor estimări, bilanțul epidemiei de coronavirus din China s-ar situa între 50 de mii și 97 de mii de morți.

Conform surselor citate, în China se înregistrau cazuri de coronavirus cu mult timp înainte să fie anunțate public.

Regimul a preferat însă să le ascundă.

China este acuzată că a raportat date false despre coronavirus

China a stopat epidemia de COVID-19, în timp ce alte țări europene și America se luptă cu un număr mare de infecții cu coronavirus.

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu cel puţin 75.000 de morţi în lume, dintre care aproape trei sferturi în Europa.

În România, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, 13 noi decese provocate de coronavirus, bilanţul total ajungând la 197.

×
Subiecte în articol: morti coronavirus China
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close