Antena 3 CNN Coronavirus China a ordonat carantinarea zonei din jurul celei mai mari fabrici de iPhone din lume, după descoperirea unui focar COVID-19

China a ordonat carantinarea zonei din jurul celei mai mari fabrici de iPhone din lume, după descoperirea unui focar COVID-19

Autoritățile chineze au decis astăzi carantinarea zonei economice din jurul aeroportului din Zhengzhou, unde se află cea mai mare fabrică de iPhone din lume.

China a ordonat carantinarea zonei din jurul celei mai mari fabrici de iPhone din lume, după descoperirea unui focar COVID-19
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Iris Deng
de Mia Lungu    |    02 Noi 2022   •   09:48

Autoritățile chineze au ordonat carantinarea zonei din jurul celei mai mari fabrici de iPhone din lume, după ce a fost descoperit un focar de Covid în cadrul uzinei, transmite Le Figaro.

Zona economică din jurul aeroportului din Zhengzhou (centru), unde se află fabrica administrată de grupul taiwanez Foxconn, va trebui să respecte o carantină de șapte zile, potrivit unui comunicat oficial, citat de presa străină.

Fabrica, unde lucrează peste 200.000 de angajați, a înregistrat de la jumătatea lunii octombrie mai multe cazuri pozitive de Covid-19. Situl este situat la aproximativ 600 km sud-vest de Beijing.

Potrivit analiștilor citați în presă, complexul industrial, care are trei fabrici și are în jur de 350.000 de angajați, asamblează în jur de 80% din iPhone 14, cel mai recent model al gigantului american Apple.

×
Subiecte în articol: China carantină iphone COVID-19 focar
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close