Antena 3 CNN Coronavirus Şase dintre cei 10 bebeluşi cu coronavirus de la maternitatea din Timişoara, rezultat negativ la a doua testare

Şase dintre cei 10 bebeluşi cu coronavirus de la maternitatea din Timişoara, rezultat negativ la a doua testare

Cei 10 bebeluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara infectaţi cu coronavirus au fost din nou testaţi, iar la şase dintre ei, testul a ieşit negativ.

Şase dintre cei 10 bebeluşi cu coronavirus de la maternitatea din Timişoara, rezultat negativ la a doua testare
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    08 Apr 2020   •   12:15

UPDATE - Încă un bebeluş din cei 10 cu coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timişoara a ieşit negativ la noul test pentru COVID-19, astfel că şase nou-născuţi sunt negativi la retestare.

-------------

În cazul celorlalţi patru nou-născuţi, rezultatele sunt încă în lucru şi urmează să fie anunţate.

La Maternitatea Odobescu din Timișoara, 10 bebeluși au fost diagnosticați cu noul COVID-19. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut Direcției de Sănătate Publică Timișoara verificări urgente.

Cel mai probabil, bebeluşii au fost infectaţi de personalul medical, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Antena 3. Nouă din cei 10 nou-născuţi sunt deja externaţi, iar mamele lor au fost testate şi nu sunt infectate. 

De altfel, 12 cadre medicale din maternitate, printre care mai multe asistente de la secţia terapie intensivă, au fost confirmate deja cu temutul coronavirus. 

Ministrul Sănătăţii l-a demis deja pe şeful DSP Timiş şi declară că nici managerul maternităţii nu a făcut ce trebuia pentru a preveni această situaţie. 

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

Managerul Maternităţii Odobescu din Timişoara, acolo unde 10 nou-născuţi au fost confirmaţi luni seară cu noul coronavirus, declară că este puţin probabil ca bebeluşii să fi fost infectaţi de asistente şi că este posibil să fie o sursă externă
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close