Antena 3 CNN Coronavirus Focar de infectare cu noua tulpina britanică depistat într-un judeţ din România

Focar de infectare cu noua tulpina britanică depistat într-un judeţ din România

Cinci cazuri noi de infectare cu tulpina britanică au fost depistate în România. Este vorba despre trei persoane care fac parte dintr-un focar în Botoşani. Numărul total al infectărilor a ajuns la 64 de cazuri.

Focar de infectare cu noua tulpina britanică depistat într-un judeţ din România
de Claudia Popovici    |    10 Feb 2021   •   18:30

Ministerul Sănătății a fost informat, miercuri, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă cinci noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Toate persoanele infectate sunt din județul Botoșani

Este vorba despre trei persoane care fac parte dintr-un focar, respectiv un bărbat în vârstă de 79 de ani și două femei în vârstă de 84 de ani și, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în județ.

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută. Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel național, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

 9 februarie 2021. Trei cazuri noi de infectare cu tulpina britanică, depistate 

Trei cazuri noi de infectare cu tulpina britanică au fost depistate în România. Cele trei persoane infectate sunt din București, Cluj și Covasna, iar două dintre ele nu au fost în Marea Britanie. Astfel, numărul total al infectărilor a ajuns la 59 de cazuri.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 35 ani din București care a revenit în țară din Marea Britanie la sfârșitul lunii ianuarie a.c., o femeie în vârstă de 25 de ani din județul Cluj, care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și un bărbat în vârstă de 80 ani din județul Covasna, care, de asemenea, nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

Bebeluș, infectat cu noua tulpină britanică

Bărbatul în vârstă de 49 ani nu a călătorit în Marea Britanie, iar nou-născutul a fost contact cu părinții care sunt ambii infectați cu coronavirus.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close