Antena 3 CNN Coronavirus Cine emite sau achiziționează certificate pentru vaccinare fictivă poate ajunge la închisoare, anunță Raed Arafat

Cine emite sau achiziționează certificate pentru vaccinare fictivă poate ajunge la închisoare, anunță Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, vineri, care sunt sancțiunile posibile în cazul certificatelor false eliberate la centrul de vaccinare „Neghiniță" din Sectorul 2 al Capitalei.

Cine emite sau achiziționează certificate pentru vaccinare fictivă poate ajunge la închisoare, anunță Raed Arafat
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Mia Lungu    |    29 Oct 2021   •   16:33

Raed Arafat spune că problema gravă la centrul respectiv este dacă cineva nu s-a vaccinat efectiv, iar salariatul din sănătate, în loc să vaccineze, a aruncat serul și a întocmit certificat în fals, potrivit Mediafax.

„Nu cunosc detaliile de la centrul respectiv. Eu mă bucur foarte mult că există astfel de acțiuni din partea poliției și a procuraturii și sunt convins că nu doar cei care au eliberat certificatul, dar și cei care l-au obținut vor fi responsabilizați pe această temă.

Înseamnă că persoana care a obținut un astfel de certificat, nevaccinată, merge în cunoștință de cauză și pune în pericol alte persoane din jurul ei. Plus că poate ajunge în ATI - să zicem că își asumă acest risc - dar problema este în ce risc pune celelalte persoane din jurul ei.

Așteptăm să vedem concluziile anchetei și care vor fi rezultatele. Poate că nu este singura, poate că mai sunt și altele (anchete similare - n.r.) care se fac de către poliție și procuratură, vom afla despre ele”, declară Arafat.

„Îi va fi mult mai importantă libertatea decât să se trezească în instanță și după care chiar la închisoare. Este o infracțiune foarte serioasă și cine vrea să o comită, fie achiziționează astfel de certificate, fie le emite, amândoi în măsura egală sunt responsabili”.

Raed Arafat: "Suntem la un platou | Vom avea zile cu număr mare de decese"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a anunţat că România a intrat pe un platou în privinţa cazurilor de COVID-19.

România este pe un platou în privința cazurilor de COVID-19 și înregistrează tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, însă, din păcate, numărul de cazuri la ATI sugerează că vor fi în continuare zile cu multe decese, a spus, astăzi, șeful DSU, dr. Raed Arafat.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12.474 de cazuri noi, tendința fiind de scădere.

"Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendința foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent și care va fi viteza cu care vor scădea cazurile noi.

Numărul este foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe", a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

În ciuda scăderii numărului de cazuri noi, în ultima săptămână au fost mai mulți pacienți la ATI. În 22 octombrie au fost 1.848 de persoane la ATI, iar vineri, 29 octombrie, 1.875.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close