Antena 3 CNN Coronavirus Cipru elimină carantina și testarea pentru turiștii care sunt vaccinați împotriva COVID-19

Cipru elimină carantina și testarea pentru turiștii care sunt vaccinați împotriva COVID-19

Cipru va renunţa la carantină pentru vizitatorii din alte state ale Uniunii Europene şi alte câteva ţări, începând cu data de 10 mai. Măsura se aplică persoanelor complet imunizate (vaccinate cu ambele doze anti-COVID).

Cipru elimină carantina și testarea pentru turiștii care sunt vaccinați împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Apr 2021   •   17:16

Condiţia este ca vizitatorii să fie complet imunizați împotriva COVID-19, caz în care nu li se mai cere test PCR negativ sau carantină pe teritriul cipriot, adjunctul ministrului cipriot pentru turism, Savvas Perdios, luni, pentru agenţia de ştiri CNA.

Vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V va fi tratată în mod egal cu inocularea cu alte vaccinuri, a spus Perdios.

Aceste reguli se vor aplica tuturor statelor din zona Schengen, precum şi vizitatorilor din SUA, Regatul Unit, Israel, Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Canada, Elveţia, Australia şi Noua Zeelandă, informează postul de radio de stat RIK.

Turismul este pentru Cipru cel mai important sector economic.

Bulgaria relaxează restricţiile pentru turişti, de la 1 mai. Noile reguli de intrare în ţară

Bulgaria relaxează măsurile de restricţie din pandemie, astfel că de la 1 mai, turiştii pot merge în această ţară având mai puţine condiţii, a anunţat ministerul Sănătăţii bulgar.

Mai exact, turiştii trebuie să aibă la intrarea în Bulgaria unul din următoarele trei documente: certificatul de vaccinare emis după a doua doză de vaccin anti-COVID, un test negativ PCR ori antigen făcut cu 72 de ore înainte sau dovada recuperării după COVID în ultimele 6 luni.

În plus, documentul care demonstrează recuperarea nu trebuie să provină de la o instituție medicală, ci este suficient şi un rezultat negativ al testului PCR sau antigen, spun autoritățile.

"Încercăm să introducem măsuri similare celor din țările vecine - Croația, Grecia, Turcia - și aproape identice cu cele pe care Comisia Europeană le va introduce probabil ca obligatorii în Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai sau iunie", a declarat Angel Kunchev, reprezentantul Inspectoratului Naţional de Sănătate.

Măștile de protecție, obligatorii în toate spațiile comune închise

Persoanele cu vârsta sub 18 ani pot călători în Bulgaria fără test PCR.

Totuşi, măștile de protecție vor fi obligatorii în toate spațiile comune închise, iar distanţa fizică se va păstra peste tot.

De asemenea, pe plajă, o umbrelă va putea fi folosită doar de două persoane sau de membrii aceleiași familii.

×
Subiecte în articol: Cipru carantină turiștii conditii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close