Antena 3 CNN Coronavirus Coadă de ambulanțe la spitalele din București: Pacienții nu mai au loc în camerele de gardă

Coadă de ambulanțe la spitalele din București: Pacienții nu mai au loc în camerele de gardă

Coadă de ambulanţe în curtea unuia dintre cele mai mari spitale din Capitală. Este vorba despre Spitalul Sf. Pantelimon, unde nu mai sunt locuri la secţia de Terapie Intensivă. Medicii sunt copleşiţi de numărul mare de pacienţi care ajung în stare gravă şi au nevoie de oxigen.

Coadă de ambulanțe la spitalele din București: Pacienții nu mai au loc în camerele de gardă
de Mia Lungu    |    15 Mar 2021   •   16:31

Aseară, nu mai era niciun pat liber la ATI în toată ţara. Şeful DSU a anunțat că se va redeschide spitalul mobil de la Lețcani, iar două spitale din Bucureşti vor avea două unități mobile de Terapie Intensivă. Este vorba despre Sfântul Ioan și Victor Babeș.

Simin Florescu, directorul Spitalului Victor Babeș din Capitală, declarase înca de duminică la Antena 3 că pacienții așteaptă în ambulanțe să se elibereze locuri pentru a fi consultați: "Noi numărăm pacienți care stau în ambulanțe și camerele de gardă fără a avea loc în spital."

"Cum s-a ajuns aici? Prin transmitere. Din păcate, probabil că au obosit în a respecta regulile. Este într-adevăr dificil dar trebuie să realizăm că altă cale nu este până nu ajungem la un număr corespunzător de oameni vaccinați, ca să nu mai transmită boala și ca să nu mai facă ei înșiși forme severe de boală.

Este adevărat, tinerii încep să nu mai aibă factori de risc sau comorbidități foarte evidente care să explice evoluția. Deci atenția cu atât mai mult trebuie să fie mai mare." a povestit medicul la Antena 3.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close