Antena 3 CNN Coronavirus Cocktail-ul anti COVID-19 cu care a fost tratat Donald Trump a fost introdus în spitalele din Germania: O doză costă 2.000 de euro

Cocktail-ul anti COVID-19 cu care a fost tratat Donald Trump a fost introdus în spitalele din Germania: O doză costă 2.000 de euro

Germanie este prima țară din Uniunea Europeană care introduce cocktail-ul folosit de Donald Trump în tratamentul anti COVID-19. Guvernul de la Berlin a cumpărat 200.000 de doze la prețul de 400 de milioane de euro, iar tratamentul experimental bazat pe anticorpi va fi administrat pacienților din spitalele unversitare începând de luni.

Cocktail-ul anti COVID-19 cu care a fost tratat Donald Trump a fost introdus în spitalele din Germania: O doză costă 2.000 de euro
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    25 Ian 2021   •   10:55

Ministrul Sănătății german, Jens Spahn, a precizat că administrarea acestui tratemnt cât mai devreme ii va feri pe cei din grupele de risc de o evoluție severă a bolii. Anul trecut, fostul președinte american a fost tratat cu un astfel de coktail produs de compania Regeneron.

O doză costă 2000 de euro

Ministrul Spahn nu a menționat numele producătorului care va furniza dozele, dar a confirmat că este același tratament cu cel administrat la începutul lunii octombrie lui Trump, care a contractat virusul în timp ce era încă președinte al Statelor Unite și a fost spitalizat pentru o scurtă perioadă, relatează brusselstimes.com.

Acești anticorpi funcționează ca un vaccin pasiv, a explicat Spahn, precizând că administrarea lor în fazele inițiale ale infecției poate ajuta pacienții cu risc ridicat de a dezvolta forme grave ale bolii.

Imitând acțiunea întreprinsă de sistemul imunitar al corpului atunci când o persoană dezvoltă o infecție virală, anticorpii blochează punctul virusului și sunt astfel capabili să se agațe de celulele umane și pătrundă în acestea.

Dr.Theo Trandafirescu (New York), informații exclusive despre tratamentul pe care îl primește Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost tratat de medici, în octombrie 2020, cu un cocktail de anticorpi sintetici produs de compania Regeneron, antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, Dexametazonă, Aspirină, Pepcid, Melatonina, Vitamina D și Zinc.

Cocktailul de anticorpi sintetici luat de preşedintele american nu se află în schemele oficiale anti-COVID din SUA şi nici din Europa, însă Regeneronul a fost în teste în toată Europa, chiar și în România, La Spitalul de Boli Infecțioase "Matei Balș" și rezultatele au fost spectaculoase.

Medicul Theo Trandafirescu, profesor universitar la facultatea de medicină 'Mount Sinai' și multispecializat în Medicina Internă, Pneumologie și Terapie Intensivă, cu experiență de peste 25 de ani în New York, a dezvăluit, în exclusivitate, la Punctul de Întâlnire, care este secretul medicației celui mai puternic om din lume.

"Este un tratament bun, este o alternativă genetică a tratamentului cu plasmă, în general se recoltau anticorpi de la plasma pacienților bolnavi cu COVID și se dădea oamenilor și acum, datorită tehnologiei, Regeneron-ul a venit cu acești anticorpi neutralizanți. Este același principiu ca și la plasmă, numai că se dă într-o singură doză și tehnologia face distribuirea mult mai ușoară. Se evită acest transfer de sânge.

Președintele Trump a primit doza cea mai mare de anticorpi. El a primit aceasta doză înainte de spitalizare, chiar la Casa Albă și după aceea a fost transferat la spital. Este un tratament promițător, experimental și a fost o decizie comună a doctorului președintelui Americii și a lui Trump", a spus dr. Theo Trandafirescu.

×
Subiecte în articol: Donald Trump cocktail COVID-19 tratament
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close