Antena 3 Coronavirus Compania Moderna a cerut autorizarea necondiţionată a vaccinului său împotriva COVID-19

Compania Moderna a cerut autorizarea necondiţionată a vaccinului său împotriva COVID-19

de Mia Lungu    |    02 Iun 2021   •   14:09
Compania Moderna a cerut autorizarea necondiţionată a vaccinului său împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta

Compania Moderna a anunţat marţi că a depus la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite o cerere de autorizare necondiţionată a vaccinului său anti-COVID-19 pentru persoanele de peste 18 ani.

"Suntem bucuroşi să anunţăm această etapă importantă", a declarat CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, citat într-un comunicat al companiei americane.

Autorizarea de urgenţă se bazează "pe cele mai bune dovezi disponibile", fără să mai aştepte datele de monitorizare pe termen mai lung, necesare unei autorizări necondiţionate, a explicat FDA într-un mesaj publicat pe site-ul său. O autorizare de urgenţă, emisă sub rezerva unor condiţii, poate fi revocată sau modificată în orice moment, în funcţie de noile date medicale obţinute.

Din 18 decembrie 2020, vaccinul dezvoltat de Moderna este autorizat "în regim de urgenţă" în Statele Unite, o procedură folosită pentru a permite o reacţie cât mai rapidă în faţa unei crize sanitare.

Peste 125 de milioane de doze de vaccin Moderna au fost de atunci administrate în Statele Unite, potrivit datelor comunicate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din această ţară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close