Antena 3 Coronavirus Polenul din aer duce la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, spun oamenii de știință

Polenul din aer duce la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, spun oamenii de știință

de Mia Lungu    |    14 Mar 2021   •   10:57
Polenul din aer duce la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, spun oamenii de știință Hepta

Oamenii de știință străini au aflat care este cauza creșterii masive a numărului de infectări cu coronavirus. Polenul ar putea influența în mod decisiv rata de incidență a cazurilor COVID-19.

Concentrațiile ridicate de polen din aer duc de cele mai multe ori la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

Aceste concentrații ridicate împiedică răspunsul imun al corpului uman, spun oamenii de știință din străînătate. Aceștia sfătuiesc în special persoanele din categoriile de risc să poarte măști cu performanță ridicată de filtrare, mai ales primăvară, atunci când concentrațiile de polen sunt foarte ridicate. 

Tot ei susțin că toate persoanele, inclusiv cele care nu sunt alergice, sunt afectate de concentrația de polen ridicată din aer. Mai spun aceștia că o creștere a abundenței polenului în aer cu 100 de particule pe mp au condus la o rată de infectare cu 4% mai mare. În condițiile unei carantine, această creștere este înjumătățită.

Ce măsuri putem lua pentru a nu ne expune unei concentrații mari de polen

Pe lângă o mască foarte performantă, oamenii ar trebui să își ia și alte măsuri de protecție împotriva concentrațiilor mari de polen.

Primăvara ar trebui să nu deschidem geamurile. Totodată când venim de afară ar trebui să ne spălăm părul și să ne schimbăm hainele.

O atenție deosebită trebuie acordată și animalelor de companie. Odată scoase afară, în momentul în care se întorc în casă, pot aduce pe blana lor o cantitate mare de polen.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close