Antena 3 CNN Coronavirus Constanța rămâne în carantină încă două săptămâni! Rata de infectare cu COVID-19 a crescut, în ciuda restricțiilor impuse

Constanța rămâne în carantină încă două săptămâni! Rata de infectare cu COVID-19 a crescut, în ciuda restricțiilor impuse

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat vineri de către prefectul județului, pentru a se vota prelungirea măsurii carantinarii orașului Constanța. Carantina se prelungește după ce rata de infectare a rămas extrem de ridicată, în ciuda măsurilor impuse de autorități.

Constanța rămâne în carantină încă două săptămâni! Rata de infectare cu COVID-19 a crescut, în ciuda restricțiilor impuse
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Dec 2020   •   08:35

Ce s-a decis rămâne în vigoare pentru încă două saptamni iar prefectul județului a anunțat că vor fi intensificate controalele forțelor de ordine.

Constanța urma să iasă chiar vineri din carantină, dar acest lucru nu se va mai întâmpla. S-a ajuns la această măsură pentru că nu au scăzut cazurile de îmbolnăviri, rata de infectare pe municipiu fiind cea mai mare din țară, respectiv 10,54 de cazuri la mia de locuitori. Iar numai în ultimele 24 de ore au fost raportate 318 noi cazuri și 14 decese din cauza COVID-19.

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că odată cu prelungirea măsurii carantinarii se vor intensifica filtrele și controalele. Cât privește scrutinul de duminică, autoritățile au anunțat că oamenii vor putea merge la vot fără să își mai completeze declarația pe proprie răspundere, ci doar în baza unui act de identitate.

În loc să scadă, rata de infectare în municipiul Constanța a crescut, după două săptămâni de carantină. În ziua carantinării, 20 noiembrie, municipiul Constanța înregistra 9,35 cazuri la 1.000 de locuitori.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 18.300 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 376 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 479 de persoane internate, dintre care 468 din județul Constanța și 11 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 5.471 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

×
Subiecte în articol: Constanța carantină
Parteneri
Horoscop iunie-decembrie 2023. Căsătorii şi câştiguri materiale
x close