Antena 3 CNN Coronavirus Copiii cu astm trebuie vaccinați anti-COVID în mod prioritar

Copiii cu astm trebuie vaccinați anti-COVID în mod prioritar

Copiii care suferă de astm necontrolat trebuie să aibă prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19, arată un studiu publicat de revista științifică The Lancet Respiratory Medicine.

Copiii cu astm trebuie vaccinați anti-COVID în mod prioritar
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    01 Dec 2021   •   12:35

Potrivit sursei citate, acești copii au un risc mai mare de a fi spitalizați dacă se infectează cu coronavirus.

Studiul publicat de revista britanică a examinat 750.000 de minori cu vârste între 5 şi 17 ani din Scoția, care au fost spitalizați în prealabil cu astm și cărora li s-a prescris un tratament cu steroizi pe cale orală în ultimii doi ani.

Cercetătorii au recomandat ca vaccinarea tinerilor cu vârste între 12 şi 17 ani să fie extinsă şi în cazul copiilor de peste cinci ani care suferă de astm.

"Este fundamental să înțelegem că minorii care au astm necontrolat prezintă un risc mai mare de a dezvolta efecte grave ale îmbolnăvirii cu COVID-19, în contextul actualelor deliberări privind accesul prioritar la vaccinuri", a declarat autorul principal al acestui studiu, Aziz Sheikh, profesor la Universitatea din Edinburgh.

"Analiza noastră oferă prima dovadă la nivel național a riscului de spitalizare pentru COVID-19 în rândul copiilor de vârstă școlară care suferă de astm necontrolat", a precizat expertul britanic.

Astmul este una dintre bolile cu cea mai mare incidență în rândul copiilor şi afectează peste 78 de milioane de minori cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, conform datelor din 2019 menționate de publicația științifică.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: copii astm COVID-19 vaccinare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close