Antena 3 CNN Coronavirus Din ce în ce mai mulți copii depistați cu COVID-19 au nevoie de spitalizare

Din ce în ce mai mulți copii depistați cu COVID-19 au nevoie de spitalizare

O analiză New York Times arată că numărul copiilor spitalizaţi cu COVID-19, în Statele Unite ale Americii, se dublează săptămânal.

Din ce în ce mai mulți copii depistați cu COVID-19 au nevoie de spitalizare
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Aug 2021   •   08:28

Medicii din secțiile ATI spun că varianta Delta ar afecta copiii mai mult decât celelalte variante de coronavirus. 

Pe de altă parte, un studiu realizat de specialiștii de la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim arată că la patru luni de la vindecare copiii au un nivel mai scăzut de anticorpi.

New York Times arată că în perioada 22 iulie – 29 iulie, SUA a avut aproximativ 72.000 de cazuri de coronavirus în rândul copiilor, adică de două ori mai mult decât în săptămâna precedentă.

În săptămâna 31 iulie – 6 august, au fost spitalizați, în medie pe zi, 216 copii infectați cu SARS-CoV-2. Media zilnică a lunii ianuarie 2021 a fost de 217 spitalizări pediatrice.

Conform analizei, la începutul lunii august 2021, numărul spitalizărilor copiilor a atins vârful din ianuarie 2021 – 217 spitalizări pediatrice.

Medicii din secţiile ATI spun că varianta Delta ar afecta copiii mai mult decât celelalte variante de coronavirus. Simptomele pe care le prezintă majoritatea copiilor sunt: secreţii nazale, tuse şi febră uşoară. 

Oamenii de ştiinţă afirmă că nu există suficiente dovezi pentru a susţine afirmaţiile medicilor.

Singurul lucru care este clar în această etapă a pandemiei este că varianta Delta este mult mai contagioasă, iar mulți dintre copii nu sunt vaccinați.

Copiii care au trecut prin Covid-19 au un nivel mai scăzut de anticorpi la patru luni de la vindecare, în comparație cu adulții, conform unui studiu realizat de specialiștii de la spitalul Shaare Zedek din Ierusalim.

Mai exact, studiu a relevat că nivelul maxim de anticorpi este atins la trei luni de la diagnosticarea cu COVID-19, dar acesta scade după patru luni.

×
Subiecte în articol: COVID-19 copii spitalizare delta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close