Antena 3 CNN Coronavirus Primul deces al unui copil cu o formă similară a bolii Kawasaki, posibil asociate COVID-19

Primul deces al unui copil cu o formă similară a bolii Kawasaki, posibil asociate COVID-19

Un copil în vârstă de 9 ani, care prezenta simptome ale unei forme similare cu boala Kawasaki, descrise la pacienţi tineri care au intrat în contact cu coronavirusul, a murit, acesta fiind primul deces de acest tip din Franţa.

Primul deces al unui copil cu o formă similară a bolii Kawasaki, posibil asociate COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    15 Mai 2020   •   15:35

Copilul, care a decedat din cauza unei "afectări neurologice asociate stopului cardiac", prezenta "o serologie care arăta că a fost în contact" cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome de COVID-19, a precizat profesorul Fabrice Michel, directorului secţiei de reanimare pediatrică la spitalul La Timone din Marsilia, potrivit agerpres.ro.

Micuţul a prezentat "disconfort sever cu stop cardiac" acasă, înainte de a fi transportat la spital. El a primit "tratament timp de şapte zile" şi a murit sâmbătă.

În informarea săptămânală, agenţia de sănătate publică din Franţa a făcut menţiuni referitoare la decesul acestui "băiat în vârstă de 9 ani, prezentând o comorbiditate de neurodezvoltare", după o boală inflamatorie care i-a afectat inima, posibil asociată COVID-19.

În ultimele trei săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de o boală inflamatorie cu simptome similare unei afecţiuni rare, boala Kawasaki, posibil asociate COVID-19.

Simptomele includ febră mare, dureri abdominale şi tulburări digestive, erupţii cutanate, conjunctivită şi limbă inflamată.
 

×
Subiecte în articol: kawasaki coronavirus
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close