Antena 3 CNN Coronavirus Coreea de Nord se confruntă cu 200.000 de cazuri de COVID | SUA a oferit vaccinuri țării asiatice, dar nu a primit niciun răspuns

Coreea de Nord se confruntă cu 200.000 de cazuri de COVID | SUA a oferit vaccinuri țării asiatice, dar nu a primit niciun răspuns

Coreea de Nord a raportat sâmbătă, pentru a cincea zi la rând, peste 200.000 de noi pacienţi care suferă de febră. Ţara asiatică luptă cu primul său focar confirmat de COVID.

Coreea de Nord se confruntă cu 200.000 de cazuri de COVID | SUA a oferit vaccinuri țării asiatice, dar nu a primit niciun răspuns
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Mai 2022   •   11:27

Valul de COVID în curs de desfăşurare, declarat săptămâna trecută, a alimentat îngrijorările legate de lipsa vaccinurilor, de infrastructura medicală inadecvată şi de o potenţială criză alimentară în ţara de 25 de milioane.

Cel puţin 219.030 de persoane au prezentat recent simptome de febră, ridicând numărul total al acestor cazuri la 2.460.640, a raportat agenţia oficială de ştiri KCNA, citând date de la sediul central de prevenire a epidemiilor. Bilanţul deceselor a crescut, ajungând la 66 de morţi.

Într-un raport separat, KCNA a declarat că, sâmbătă, liderul nord-coreean Kim Jong Un a organizat o şedinţă a biroului politic al Partidului Muncitorilor, pentru a verifica evoluţia epidemiei.

Kim a lăudat „progresul pozitiv" în campania anti-virus, dar a cerut ajustarea şi optimizarea constantă a politicii pentru „a profita de şansa de a câştiga lupta împotriva epidemiei".

În lipsa unei campanii naţionale de vaccinare şi având o capacitate limitată de testare, datele zilnice publicate de mass-media de stat ar putea fi greşite, au declarat experţii, potrivit Mediafax.

Agenţia ONU pentru drepturile omului a avertizat cu privire la consecinţele „devastatoare" pentru cei 25 de milioane de locuitori ai Coreei de Nord, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că răspândirea necontrolată ar putea duce la apariţia unor noi variante mai mortale.

Președintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că țara sa s-a oferit să furnizeze vaccinuri împotriva coronavirusului Coreei de Nord, care a impus un blocaj drastic și alte restricții în timpul primului focar confirmat, dar nu a existat niciun răspuns din partea Phenianului.

El a făcut aceste remarci la o conferință de presă comună cu noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, după primul lor summit de la Seul.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord COVID-19 coronavirus focar
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close