Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirus Italia. Numărul deceselor a ajuns la 148, iar cel al infecțiilor a depășit 3.200

Coronavirus Italia. Numărul deceselor a ajuns la 148, iar cel al infecțiilor a depășit 3.200

Numărul deceselor din Italia provocate de coronavirus a ajuns la 148, iar cel al infecțiilor este de 3.296.

Coronavirus Italia. Numărul deceselor a ajuns la 148, iar cel al infecțiilor a depășit 3.200
Sursa foto: Pixabay
05 Mar 2020   •   21:47

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a cerut respectarea măsurilor recomandate și a spus că actuala perioadă de criză va fi depăşită.

Angelo Borrelli, şeful Serviciului de Protecţie Civilă şi comisar naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că până în acest moment, dintre persoanele testate pozitiv cu coronavirus s-au vindecat 414.

"Până acum, s-au vindecat 10,7% din persoanele care au luat coronavirusul, ponderea deceselor este de 3,8%", a declarat Angelo Borrelli, citat de cotidianul La Repubblica.

Preşedintele Sergio Mattarella a lansat un apel la calm, subliniind că Italia va depăşi această epidemie. "Guvernul, căruia Constituţia îi acordă obligaţia şi instrumentele decizionale, a stabilit ieri o serie de indicaţii referitoare la comportamentul cotidian, sugerate de oameni de ştiinţă şi de experţi de valoare. Sunt simple, dar importante pentru a evita riscul amplificării extinderii bolii. Vreau să invit pe toată lumea să respecte cu stricteţe aceste indicaţii (...)", a afirmat Sergio Mattarella.

×
Subiecte în articol: Sergio Mattarella
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close