Antena 3 Coronavirus Starea de urgență poate fi prelungită. Există toate scenariile pe masă pentru 15 mai

Starea de urgență poate fi prelungită. Există toate scenariile pe masă pentru 15 mai

de S.T.    |    03 Mai 2020   •   16:57
Starea de urgență poate fi prelungită. Există toate scenariile pe masă pentru 15 mai
Sursa foto: Hepta

Autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, între care inclusiv cel privind prelungirea stării de urgenţă şi după data de 15 mai.

„Situaţia rămâne în continuare riscantă. Răbdarea românilor care s-a dovedit una generoasă în raport cu recomandările autorităţilor”, a spus șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. 

Ce s-ar putea întâmpla după 15 mai

 „Există toate scenariile pe masă.

Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declarării stării de alertă care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive în continuare, de o amploare mai mică, aşa cum există posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă la nivelul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie în continuare unul foarte ridicat”, a mai spus Ionel Dancă la Digi 24.

Potrivit lui Dancă, măsurile vor fi decise în urma unei estimări făcute în zilele dinaintea datei de 15 mai. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close