Antena 3 CNN Coronavirus Radu Țincu: Varianta britanică a coronavirusului va rămâne probabil cea dominantă. E mai contagioasă

Radu Țincu: Varianta britanică a coronavirusului va rămâne probabil cea dominantă. E mai contagioasă

Varianta britanică a coronavirusului va rămâne probabil cea dominantă, spune medicul Radu Țincu.

Radu Țincu: Varianta britanică a coronavirusului va rămâne probabil cea dominantă. E mai contagioasă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   13:45

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, este de părere că un nivel mai mare de secvențiere ne-ar putea oferi o imagine mai concretă și corectă a evoluției și distribuției variantei britanice a coronavirusului.

”Era de așteptat ca această variantă britanică să devină dominantă și știm lucrul acesta din Marea Britanie, pentru că ea apărut în septembrie, anul trecut, acolo – în decembrie, aproape toate îmbolnăvirile erau cauzate de această variantă virală, pentru că este o variantă cu transmitere mult mai rapidă, fiind mult mai contagioasă. Este evident că se află în competiție cu celelalte variante, pe care le va scoate din circulație, și va rămâne probabil varianta dominantă. Ce trebuie să vedem este că această variantă se transmite mai rapid, deci va trebui să avem mult mai mare atenție în ceea ce privește respectarea măsurilor sanitare”, a spus medicul Radu Țincu la B1.

Radu Țincu: Era de așteptat ca variantă britanică să devină dominantă

”S-a vorbit foarte mult dacă să secvențiem mai mult – putem să secvențiem mai mult ca să putem să avem o imagine mai concretă și corectă a evoluției și distribuției acestei variante, însă ea nu ne va ajuta cu foarte mult pentru că, vă spuneam, cel mai probabil, de la momentul în care am detectat pentru prima oară varianta în România, în următoarele două-trei luni de zile, probabil, toate îmbolnăvirile se vor înregistra cu această variantă virală, așa cum s-a întâmplat și în Marea Britanie”, a mai spus el.

Coronavirus în România, 23 februarie 2021. Cresc cazurile de COVID. Peste 100 de decese

Coronavirus în România, 23 februarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 3.382 cazuri noi, 119 decese, 978 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

Până marți, 23 februarie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 784.711 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 728.252 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.382 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până astăzi, 20.013 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: Radu Țincu coronavirus
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close