Coronavirus în România. 42 de persoane sunt în carantină. Doar trei pacienţi, confirmaţi pozitiv

de S.T.    |    03 Mar 2020   •   10:10
Coronavirus în România. 42 de persoane sunt în carantină. Doar trei pacienţi, confirmaţi pozitiv Antena 3

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Medicii recomandă cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

În cursul zilei de luni, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul.

UE ridică gradul de risc asociat coronavirusului. Bilanţul mondial: 3.079 de morţi

În țara noastră, până în prezent, trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.
 
Cele două persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.
 
În cursul zilei de luni, 2 martie, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 1081 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic de urgență 112 au fost primite 73 apeluri.
 
Cetățenii sunt sfătuiți să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20.
 

Parteneri
x close