Coronavirus în România: 35 de persoane în caratină, peste 10.000 izolate la domiciliu

de S.T.    |    04 Mar 2020   •   10:23
Coronavirus în România: 35 de persoane în caratină, peste 10.000 izolate la domiciliu Pixabay.com

Un număr de 35 de persoane sunt în carantină și peste 10.000 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunță, miercuri, autoritățile.

 Trei persoane sunt internate în continuare la Cluj-Napoca și Timișoara, iar tânărul din Gorj a fost declarat vindecat și externat.

Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat marți, 3 martie.

Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.

În cursul zilei de marți, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi testat în circa şase săptămâni

Cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

La solicitarea corpului diplomatic acreditat în România, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare pentru misiunile diplomatice și organizațiile internaționale acreditate la București.

Reprezentanții misiunilor diplomatice au solicitat oficialilor celor două ministere detalii despre acțiunile preventive derulate în țara noastră, astfel încât să poată fi aplicate și adaptate în statele de proveniență ale diplomaților pentru controlul și reducerea răspândirii virusului COVID – 19 (coronavirus).

Parteneri
x close