Antena 3 CNN Coronavirus Risc de contaminare pe scara blocului. În plină pandemie de coronavirus, majoritatea locuitorilor de la bloc nu pot plăti online întreținerea

Risc de contaminare pe scara blocului. În plină pandemie de coronavirus, majoritatea locuitorilor de la bloc nu pot plăti online întreținerea

În plină pandemie de coronavirus, majoritatea locuitorilor de la bloc nu au posibilitatea să îşi plătească întreţinerea online, deşi asociaţiile de proprietari sunt obligate să dețină un cont bancar încă din 2018.

Risc de contaminare pe scara blocului. În plină pandemie de coronavirus, majoritatea locuitorilor de la bloc nu pot plăti online întreținerea
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    07 Apr 2020   •   17:30

Lipsa educaţiei financiare pune beţe în roate românilor care locuiesc la bloc şi care doresc să îşi plătească întreţinerea de la distanţă, pentru a evita contactul social.

Deşi administratorii de bloc sunt obligaţi prin lege să deţină un cont bancar, pe care de regulă îl deschide preşedintele blocului, în realitate plata întreţinerii prin transfer bancar este un proiect fantezist.

Chiar şi dacă ar exista cont bancar disponibil în fiecare bloc, persoanele în vârstă nu s-ar descurca cu plata online şi s-ar deplasa la bancă pentru plata întreținerii, spun administratorii de bloc.

Locatarii care nu au posibilitatea să efectueze plata online a întreţinerii pot face presiuni asupra preşedinetelui de bloc să deschidă un cont.

Dacă acesta nu ia măsurile necesare, locatarul poate depune o plângere la primărie pentru încalcarea legii 196 din 2018.

×
Subiecte în articol: coronavirus pandemie
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close