Antena 3 CNN Coronavirus Ţara care se oferă să primească pacienţi români cu COVID! Au de cinci ori mai puţine cazuri ca în primăvară

Ţara care se oferă să primească pacienţi români cu COVID! Au de cinci ori mai puţine cazuri ca în primăvară

Criticată în România, dar lăudată de OMS pentru cum a gestionat pandemia, Suedia şi-a anunţat disponibilitatea de a primi pacienţi infectaţi cu coronavirus, aflaţi în stare gravă, din întreaga Europă.

Ţara care se oferă să primească pacienţi români cu COVID! Au de cinci ori mai puţine cazuri ca în primăvară
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   15:50

Dacă ţările din UE, inclusiv România, instituie tot mai multe restricţii, suedezii merg în continuare pe recomandări, fără a constrânge populaţia. Şi nordicii înregistrează destule cazuri, dar presiunea pe sistemul lor sanitar este cu mult mai mică decât în Franţa, Marea Britanie sau Italia. 

Autorităţile suedeze au anunţat că sunt dispuse să ajute alte ţări şi să primească în spitale pacienţi aflaţi în stare gravă. 
Laura Ghibu Ventimiglia, medic român stabilit în Suedia, a explicat care este situaşia în spitalele scandinave. 

În secţiile de Terapie Intensivă bate vântul

„Situaţia e ţinută total sub control în Suedia, iar în secţiile de Terapie Intensivă bate vântul. Au şi anunţat că sunt dispuşi să primească pacienţi în stare gravă din toată Europa, deci ar putea fi trimişi şi români ca să fie trataţi acolo. Avem doar 129 de bolnavi cu COVID la secţiile de Terapie Intensivă. În primăvară am avut peste 1.000”, explică românca, citată de Adevărul.  

Medicul a făcut şi o comparaţie între modul în care sunt trataţi pacienţii infectaţi cu COVID în Suedia faţă România. 
„În Suedia, fiecare caz grav a fost asistat de 4 asistente sau infirmiere, plus un medic. În România, cifrele la nivel european arată că 6 bolnavi sunt asistaţi de o singură asistentă”.

În România, numai joi, 12 noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate un 10.142 de cazuri noi de COVID-19. Alţi 121 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, în timp ce la secţiile de Terapie Intenivă numărul pacienţilor cu COVID a atins un nou record - 1.152.

×
Subiecte în articol: Suedia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close