Antena 3 CNN Coronavirus Două decese cauzate de coronavirus, confirmate cu o lună înainte de primul anunț oficial

Două decese cauzate de coronavirus, confirmate cu o lună înainte de primul anunț oficial

În urma unor autopsii efectate în California, s-a descoperit faptul că primele decese cauzate de coronavirus din Statele Unite au avut loc pe data de 6 februarie, cu o lună mai devreme decât s-a anunțat oficial.

Două decese cauzate de coronavirus, confirmate cu o lună înainte de primul anunț oficial
Sursa foto: Hepta
22 Apr 2020   •   18:54

Inițial, primul deces confirmat din SUA a fost în Seattle pe data de 26 februareie, iar în California pe 4 martie. Noile date, în urma cărora s-au confirmat decesele pe 6 februarie, indică o posibilă infectare chiar din luna ianuarie. 

Mostre din autopsii au fost trimise la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), unde s-a confirmat că decesele au fost cauzate de COVID-19.

Cele două persoane au murit acasă, într-o perioadă în care testarea era limitată. În februarie, în Statele Unite se testau doar pesoanele care au călătorit în afara țării sau care prezentau simptome grave, informează BBC

Specialiștii vor continua să efectueze autopsii, și se așteapă să descopere din ce în ce mai multe cazuri care nu au fost confirmate la timp. Aceste rezultate confirmă faptul că virusul s-a extins mult mai devereme decât se anunțase ofiacial. 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus decese
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close