Antena 3 CNN Coronavirus Pierderea mirosului indică prezența COVID-12 în organism. Medicii francezi susțin că reacția este prezentă în special la tineri

Pierderea mirosului indică prezența COVID-12 în organism. Medicii francezi susțin că reacția este prezentă în special la tineri

Medicii francezi susțin că pierderea mirosului ar avea legătură cu coronavirusului. Anosmia, fără o cauză  stabilită, poate indica un pacient pozitiv cu COVID-19.

Pierderea mirosului indică prezența COVID-12 în organism. Medicii francezi susțin că reacția este prezentă în special la tineri
21 Mar 2020   •   22:21

Pe lângă simptomele cunoscute până acum ale COVID-19,  febra, tusea, dispneea (greutate în respiraţie), medici ORL francezi avertizează asupra unui alt simptom: pierderea mirosului, informează sâmbătă AFP.

Medicii francezi au remarcat o creștere a cazurilor de anosmie în ultimele zile, a informat ministrul francez al Sănătății care a explicat că este vorba despre o ''dispariţie bruscă a mirosului'', dar fără nas înfundat, iar câteodată însoţită și de o dispariţie a gustului.

"Există o legătură evidentă'' între anosmie şi virus, a afirmat Jean-Michel Klein, preşedintele Consiliului naţional profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris. "Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamaţie, sunt COVID-19 pozitive'', a precizat specialistul pentru AFP.

Medicii au observat că pacienţii care au dezvoltat aceast simptom sunt tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani.

Specialiștii recomandă celor care sesizează această reacție să se autoizolezeimediat şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial.

×
Subiecte în articol: anosmie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close