Antena 3 CNN Coronavirus COVID-19 ar putea suferi mutaţii care să aducă o nouă pandemie | Avertismentul virusologului Viorel Alexandrescu

COVID-19 ar putea suferi mutaţii care să aducă o nouă pandemie | Avertismentul virusologului Viorel Alexandrescu

COVID-19 ar putea suferi mutaţii care să aducă o altă pandemie. Avertizarea vine din partea unui renumit specialist al Institutului Cantacuzino din Capitală.

COVID-19 ar putea suferi mutaţii care să aducă o nouă pandemie | Avertismentul virusologului Viorel Alexandrescu
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Ştefan    |    05 Aug 2022   •   14:45

Profesorul Viorel Alexandrescu atrage atenția că în prezent suntem departe de finalul pandemiei, având în vedere că sunt multe zone din lume care nu au acces la vaccinul anti-Covid. 

Întrebat dacă există riscul unei mutaţii a virusului şi a unei pandemii, specialistul nu a negat acest lucru.

"Există riscul respectiv, a apărut Omicron, a apărut filiaţia BA 5 Centaurus, de care nu se ştie prea multe", a declarat prof. univ. dr. Viorel Alexandrescu, medic la Institutul Naţional Cantacuzino din Bucureşti.

"El nu poate înceta decât atunci când este o transmitere aproape de zero şi când numărul e deceselor foarte mic, iar acum nu suntem în momentul de încetare a pandemiei.

Sigur va deveni, aşa cum s-a întâmplat la gripă, un virus sezonier. Asta nu înseamnă că la anumite intervale să determine pandemia, pentru că el evoluază în continuare, cu toate vaccinurile", a continuat medicul, care este şi şeful Centrului Naţional de gripă din reţeaua OMS.

"Delta avea nişte proprietăţi în plus, adică era o tulpină încă neadaptată la om şi atunci organismele modeleaza puţin infecţia şi agentul infecţios.

Între timp, vaccinarea a dus la o diminuare a severităţii, dar cu o creştere a  transmisibilităţii, a completat specialistul.

Bilanţ COVID-19 din 5 august 2022, în România. Numărul noilor infectări scade

Bilanţ COVID-19 din 5 august 2022, în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.754 de noi cazuri de infectare.

"În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.765 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 852 mai puține față de ziua anterioară. 1.472 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 362 persoane au fost reconfirmate pozitiv", se arată în comunicatul remis de Ministerul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: COVID mutatie pandemie Viorel Alexandrescu
Parteneri
Trafic de droguri de mare risc într-un mare lanț de farmacii!
x close