Antena 3 CNN Coronavirus COVID lovește puternic în Germania. Cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei. Revin restricțiile

COVID lovește puternic în Germania. Cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei. Revin restricțiile

Germania a consemnat peste 50 de mii de noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore, stabilind un record absolut de la începutul pandemiei, transmite presa internațională.

COVID lovește puternic în Germania. Cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei. Revin restricțiile
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2021   •   10:21

Autoritățile au comunicat, joi, 50.196 de infecții cu coronavirus pe parcursul ultimei zile.

Numărul deceselor a urcat la 235.

Aflată la sfârșitul mandatului, Angela Merkel, cancelarul german, a catalogat drept ''dramatică'' evoluția infectărilor pe teritoriul ţării.

Purtătorul de cuvânt al lui Merkel a făcut apel la autoritățile sanitare regionale competente să ia noi măsuri pentru a ţine situația sub control.

Creşterea accentuată a numărului de cazuri este atribuită ratei relativ slabe de vaccinare a populaţiei Germaniei, aproximativ 67%.

Revin restricțiile

În acest context, autoritățile de la Berlin au decis impunerea de măsuri pentru a stopa răspândirea infectărilor.

De luni, persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în  mai multe categorii de locații, precum restaurante, baruri, saloane de coafură și săli de sport din capitala germană.

În conformitate cu noile reguli, doar persoanele care au fost vaccinate complet şi cele care pot dovedi că s-au vindecat de această boală pot avea acces în spaţiile de agrement şi alte locații neesențiale.

Teatrele, muzeele şi evenimentele în aer liber cu peste 2.000 de persoane, cum ar fi meciurile de fotbal, nu vor fi accesibile pentru adulţii nevaccinaţi.

Minorii şi adulţii care nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 din motive de sănătate nu vor fi afectaţi de aceste noi restricţii, pentru aceştia fiind suficient un test negativ.

Între timp, companiile au fost încurajate să le solicite angajaţilor să lucreze mai mult de acasă şi să limiteze prezenţa la birou la 50% din personal.

Și autoritățile din landuri precum Saxonia și Bavaria au introdus noi restricţii vizând persoanele nevaccinate.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Germania record restricţii Berlin
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close