Antena 3 CNN Coronavirus Cozi de sute de oameni în fața unui institut, unde oamenii au venit să fie tratați de coronavirus cu un nou tratament

Cozi de sute de oameni în fața unui institut, unde oamenii au venit să fie tratați de coronavirus cu un nou tratament

După ce răspândirea virusului COVID-19 a luat amploare și apar din ce în ce mai multe decese, în Marsillia s-au format cozi de sute de oameni, veniți pentru a fi testați și tratați cu un nou tratament care ar putea avea efect.

Cozi de sute de oameni în fața unui institut, unde oamenii au venit să fie tratați de coronavirus cu un nou tratament
Sursa foto: pexels.com
24 Mar 2020   •   07:36

Sunt cozi pentru teste şi tratament pentru Covid-19, la Marsilia, unde un medic francez a decis să trateze toţi bolnavii de Covid-19 cu hidroxiclorochină şi azitromicină. Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus spun că se simt bine la doar câteva zile după începerea tratamentului.

Fiecare remediu nou apărut pentru coronavirus reprezintă o oază de speranță pentru oameni.

Tocmai de aceea, profesorul francez a decis să trateze toţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus cu hidroxiclorocină, medicament folosit pentru tratarea malariei şi un antibiotic numit azitromicină.

S-au format cozi de sute de oameni în faţa institutului, unde au venit toţi cei care prezintă simptome de Covid-19 să se testeze şi să primească tratament.

„În cazul acestui medicament, clorochina, faptul că este foarte eficientă a fost demosntrat pe un număr mic de pacienţi. Este un lucru pe care anumiţi metodologi îl critică, dar este realiatea. Date fiind rezultatele sale, nu este etic pentru noi să nu propunem acest medicament pacienţilor noştri”, a spus Philippe Brouqui, director medical IHU Marsilia

„Tratamentul constă în două pastile, le iau dimineaţa, la prânz şi seara, după cinci zile sunt mai bine. Mai am febră, care cred că o să scadă. În fiecare dimineaţă, la ora 4, vine o infirmieră care îmi introduce un beţisor mare sus pe nară, ca să detecteze virusul. Mi-au spus că diminuează şi că o să se vindece”, a povestit Francois David, pacient.

La rândul său, Daniel Cohen, genetician, spune că acest tratament este un „excelent candidat”, dar e nevoie de mai multe molecule, scrie Mediafax

„Părerea mea este că hidroxiclorochina este un excelent candidat, ca şi azitromicina, dar nu vor vindeca toţi pacienţii, trebuie să avem un arsenal de mai multe molecule ca să tratăm întreaga populaţie”, a afirmat geneticianul.

Profesorul Didier Raoult a tratat 4.000 de pacienţi cu infecţii acute în ultimii 30 de ani şi aplică o schemă tratament cu hidroxiclorochină de zece zile. Deşi nimeni nu îi contestă meritele ştiinţifice profesorului Rouault, corpul medical din Franţa vrea să rămână deschis şi la alte posibile tratamente.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close