Antena 3 CNN Coronavirus Cu două zile înainte de noile restricții, românii iau cu asalt centrele de vaccinare din toată țara

Cu două zile înainte de noile restricții, românii iau cu asalt centrele de vaccinare din toată țara

După șocul provocat de anunțul noilor restricții, care îi bagă pe nevaccinați în carantină de noapte și le restrânge libertatea de mișcare la magazine alimentare, farmacii și biserici, românii au dat fuga să se vaccineze în acest weekend.

Cu două zile înainte de noile restricții, românii iau cu asalt centrele de vaccinare din toată țara
Sursa foto: Antena 3
de Mariana Zaharia    |    Cătălina Buzoianu    |    23 Oct 2021   •   16:17

În Argeș, s-au format cozi mari la centrele de vaccinare.

Sute de persoane au așteptat, sâmbătă, să se imunizeze la cel mai mare astfel de centru din Pitești.

Cozi la vaccinare în Argeș, Cluj, Constanța

În  patru ore, medicii au numărat 360 de oameni vaccinați. Reprezentanții centrului au fost nevoiți să suplimenteze turele ca să facă față solicitărilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mulți dintre cei veniți sâmbătă erau la prima doză.

Medicii le atrag atenția tuturor că efectele vor putea fi constatate în următoarele zile, pentru că imunizarea nu se petrece "la secundă".

Doctorii îi sfătuiesc pe oameni să respecte în continuare toate măsurile de protecție.

Imagini spectaculoase au fost consemnate, sâmbătă, și la centrul drive-through din Cluj, unde coada de mașini se întindea pe sute de metri.

La Constanța, capacitatea de vaccinare a Centrului amenajat la Pavilionul Expozițional din municipiu a fost mărită pentru a evita aglomerarea.

Peste 2.500 de persoane s-au vaccinat vineri la pavilion.  Sâmbătă, pana la ora 14.45 doar numărul celor care s-au vaccinat cu Pfizer a ajuns la aproape 900.

Octavian Jurma: "Prima zi în care imunizarea prin vaccinare a depășit ca viteză imunizarea prin infectare"

Medicul și statisticianul Octavian Jurma a semnalat recordul înregistrat vineri, când în România au fost administrate peste 120.000 de doze de vaccin. Acest număr este momentan un record absolut de la startul campaniei de imunizare.

Majoritatea celor vaccinați se aflau la prima doză.

"Astăzi, 22 octombrie 2021, am depășit două recorduri de vaccinare.

Avem un total zilnic record de 128.014 doze administrate dintre care, cel mai important, un record de 86.385 de persoane vaccinate cu prima doză.

Octavian Jurma: "Cei vaccinați ar face bine să intre în carantină personală"

Este prima zi de la Marea Relaxare în care imunizarea prin vaccinare a depășit că viteză imunizarea prin infectare (valorile reale estimate, nu cele confirmate).

Astfel, ținta de vaccinare de 10 milioane persoane cu minim o doză (52% din populația rezidență) va fi atinsă la 14 ianuarie 2022, iar ținta de vaccinare de 15 milioane persoane (78% din populația rezidență) în 4 mai 2022.

Evident, impactul vaccinării se va vedea abia în 10-14 zile.

De aceea este extrem de important ca în perioada următoare toți cei vaccinați să intre și în 14 zile de carantină personală relativă pentru a nu se infecta și risipi o decizie fericită (vaccinarea) cu una nefericită (socializarea)", a estimat Octavian Jurma.

×
Subiecte în articol: cozi vaccinare Pitești Cluj
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close