Antena 3 CNN Coronavirus Criza vaccinurilor se adânceşte în România! 100 de oameni din Galaţi au rămas nevaccinaţi

Criza vaccinurilor se adânceşte în România! 100 de oameni din Galaţi au rămas nevaccinaţi

Criza vaccinurilor se adânceşte, în România. 100 de oameni care trebuiau să fie imunizaţi azi la Galaţi au aflat că nu mai sunt doze pentru ei. Autorităţile promit că îi vor reprograma vineri.

Criza vaccinurilor se adânceşte în România! 100 de oameni din Galaţi au rămas nevaccinaţi
de Georgiana Adam    |    04 Feb 2021   •   17:10

Cei 100 de oameni care ar fi trebuit să fie imunizaţi la Galaţi au aflat că nu mai sunt vaccinuri pentru ei şi că vor fi reprogramaţi.

Criza de ser este în două centre de vaccinare din Galaţi

a

''A fost o sincopă în alimentarea cu vaccin. Sosesc 500 de doze de vaccin Moderna. Este prima tranşă de astfel de vaccin şi de asemenea vaccin Pfizer care va fi necesar pet'ntru rapelul celor vaccinaţi cu prima doză. Aceste vaccinuri vor fi distribuite la centrele de vaccinare'', a spus Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați.

Autoritățile din Galați promit că pacienții amânați vor fi vaccinați vineri. Însă pentru ziua respectivă s-au făcut deja programări la capacitate maximă.

În această seară sunt aşteptate de la Constanţa circa 500 de doze de vaccinuri.

 A treia tranșă de vaccin de la Moderna va ajunge vineri în România

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că a treia tranșă de vaccin de la Moderna va ajunge vineri în România.

Dozele de vaccin vor ajunge în Capitală pe cale terestră.

"42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine (vineri - n.r.) la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară Cantacuzino. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră", se arată în comunicat.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale din țară.

×
Subiecte în articol: Galați nevaccinaţi criza vaccinuri vaccin
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close