Antena 3 CNN Coronavirus Cseke Atilla, despre termenul de expirare al Favipiravirului importat din Ungaria: "Din greşeală, fabricantul a scris octombrie"

Cseke Atilla, despre termenul de expirare al Favipiravirului importat din Ungaria: "Din greşeală, fabricantul a scris octombrie"

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat, miercuri, că Favipiravirul importat din Ungaria expiră în iulie 2022, nu în octombrie 2021, aşa cum în mod greşit apare pe blister. În consecință, suspendarea de la comercializare a fost ridicată.

Cseke Atilla, despre termenul de expirare al Favipiravirului importat din Ungaria: "Din greşeală, fabricantul a scris octombrie"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    10 Noi 2021   •   22:40

Precizările ministrului vin după ce DSP Sibiu a cerut, miercuri, clarificări de la Agenţia Naţională a Medicamentului privind termenul de valabilitate al Favipiravirului importat din Ungaria, pentru tratarea pacienților cu COVID-19, deoarece pe blister scrie că a expirat în octombrie 2021, iar pe cutie că va expira în iulie 2022.

"Nu e nicio problemă aici. E o problemă a fabricantului, în sensul în care acest medicament are termen de valabilitate de 15 luni. Doar că în momentul imprimării cutiei s-a imprimat greşit termenul de valabilitate, pentru aceste două serii despre care vorbim şi pentru care ANMDM, la un moment dat, temporar, a suspendat comercializarea lor.

Dar după ce s-au edificat cei de la Agenţia Medicamentului, astăzi, această suspendare a fost ridicată, pentru că cele două serii au fost fabricate în aprilie 2021 şi trebuia iniţial să apară termen de valabilitate: iulie 2022.

Din greşeală, fabricantul a scris 'octombrie'. S-au edificat lucrurile. Nu există niciun pericol, nu există nicio problemă. Sigur, va apărea o altă etichetă, cu termenul de valabilitate corect", a declarat Cseke Attila, pentru Digi 24

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close