Antena 3 Coronavirus Cum să îți întărești sistemul imunitar în timpul pandemiei de coronavirus

Cum să îți întărești sistemul imunitar în timpul pandemiei de coronavirus

26 Mar 2020   •   20:29
Cum să îți întărești sistemul imunitar în timpul pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Foto: Pexels

În acestă perioadă dificilă întărirea sistemului imunitar ar trebui să fie o prioritate pentru toată lumea. În afară de măsurile clasice de igienă și o alimentație variată, iată ce recomandă experții pentru un sistem imunitar mai puternic.

Primul lucru pe care îl poți face pentru a îți întări imunitatea este sportul. Chiar dacă sălile de fitness sunt închise, iar alergatul prin parc nu este momentan o opțiune, este indicat să te plimbi măcar 20 de minute în jurul casei sau să faci aerobic în casă. Exercițiile fizice ajută la funcționarea corectă a plămânilor și la eliminarea bacterilor. 

O altă modalitate de întărire a sistemului imunitar este meditația. Conform CNN, stresul la care suntem supuși afectează sistemul imunitar, iar câteva minute de meditație pe zi ne pot ajuta să facem față mai bine situației stresante la care suntem supuși. 

Somul este și el esențial în acestă perioadă. Este important să fim pe cât se poate de activi în timpul zilei pentru a avea un somn de calitate noaptea, între orele recomandate. Este indicat să dormim între șapte și opt ore legate, pe timpul nopții. 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close