Antena 3 CNN Coronavirus Tânăra de 27 de ani din Neamț moartă de COVID-19 ar fi luat virusul în spital. Prietenul ei ar fi fost trimis cu autobuzul acasă, deși era pozitiv

Tânăra de 27 de ani din Neamț moartă de COVID-19 ar fi luat virusul în spital. Prietenul ei ar fi fost trimis cu autobuzul acasă, deși era pozitiv

O fată de 27 de ani din Neamț, diagnosticată cu COVID-19, a murit. Există suspiciunea că a contractat virusul de la personalul medical.

Tânăra de 27 de ani din Neamț moartă de COVID-19 ar fi luat virusul în spital. Prietenul ei ar fi fost trimis cu autobuzul acasă, deși era pozitiv
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    11 Apr 2020   •   11:09

Tânăra a fost internată în data de 16.03.2020 pe secția hematologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț cu afecțiuni onco-hematologice. 

I-au fost recoltate probe pe 27 martie și a fost confirmată cu coronavirus două zile mai târziu, pe 29 martie. În data de 04.04.2020 tânăra a fost transferată în secția ATI.

A murit vineri, 10.04.2020. 

Pe perioada internării, în sectia de hematogie a fost îngrijită de o asistentă medicală care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19.

Tânăra avea condiții medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severă.
Se pare că prietenul tinerei, care a fost, de asemenea, confirmat pozitiv, a fost lăsat să meargă acasă, în orașul Roznov, cu autobuzul. Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că prietenului tinerei i s-a dat o mască și mănuși, iar de la spital acesta a fost trimis acasă fără ambulanță. Toate aceste aspecte vor face obiectul unei anchete a DSP Neamț.

Încă 11 decese provocate de coronavirus au fost anunţate sâmbătă dimineaţă, bilanţul ajungând la 282.

×
Subiecte în articol: Neamţ coronavirus Piatra Neamț
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close