Antena 3 CNN Coronavirus Dezastru total! Orașul în care a explodat numărul de cazuri cu COVID-19! Este considerat “noul Wuhan” de către specialiști

Dezastru total! Orașul în care a explodat numărul de cazuri cu COVID-19! Este considerat “noul Wuhan” de către specialiști

Un medic specializat în boli infecțioase, de la Universitatea din Miami, a spus că orașul a devenit noul epicentru al pandemiei de coronavirus și că situația e asemănătoare cu cea care a fost în Wuhan în urmă cu câteva luni, potrivit newsweek.

Dezastru total! Orașul în care a explodat numărul de cazuri cu COVID-19! Este considerat “noul Wuhan” de către specialiști
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    16 Iul 2020   •   17:00

Este vorba despre orașul Miami, care e e considerat a fi “noul Wuhan”, conform mai multor cadre medicale. Cazurile de coronavirus au explodat acolo în ultima perioadă.

„Miami este acum epicentrul pandemiei. Ceea ce vedeam în Wuhan în urmă cu cinci sau șase luni în urmă, acum suntem acolo”, a spus medicul Lilian Abbo. El îi îndeamnă pe toți oamenii să țină cont de măsurile de protecție.

Primarul orașului Miami a spus, într-o conferință susținută luni, că spitalele sunt pline și că autoritățile fac eforturi uriașe pentru a crește capacitate la 50%. Problema ar fi lipsa personalului medical. „Spitalele noastre se apropie de limită, sunt la 91-92% din capacitate”, a afirmat Francis Suarez.

În Florida s-au înregistrat, până în momentul de față, peste 300.000 de infectări cu coronavirus, din care 4.521 sunt decese. Un sfert din aceste infectări sunt în Miami.

Primarul din Miami: Dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, am fi forțați să luăm măsuri drastice, precum carantina totală

“Situația este dramatică. Spitalizările sunt la cel mai înalt nivel, pacienții de la terapie intensivă sunt de două ori mai mulți decât în aprilie și, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, am putea fi forţaţi să luăm măsuri drastice, precum carantina totală”, a mai spus primarul din Miami.

Potrivit anunțului făcut de primar, cei mai mulți dintre cei infectați au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.

Bilanțul cazurilor pozitive de coronavirus la nivel mondial a ajuns, până în acest moment, la 13.583.763 de infectări. Dintre acestea, 584.922 sunt decese, iar 7.600.418 sunt vindecări.

SUA este cea mai afectată din întreaga lume, atât în privința numărul de infectări, cât și a numărului de decese. În SUA au fost raportate în jur de 3 milioane de cazuri pozitive, dintre care 137.419 sunt decese, iar aproape un milion sunt vindecări.

×
Subiecte în articol: Miami Wuhan coronavirus
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close