Antena 3 CNN Coronavirus O metodă simplă s-a dovedit eficientă în proporţie de 90% în eliminarea COVID-19. Substanţa este deja folosită în tratarea apei

O metodă simplă s-a dovedit eficientă în proporţie de 90% în eliminarea COVID-19. Substanţa este deja folosită în tratarea apei

Un agent cu rol antibacterian şi antiviral, utilizat în tratarea apei, ar putea fi folosit, în curând, cu succes pentru eliminarea SARS-CoV-2

O metodă simplă s-a dovedit eficientă în proporţie de 90% în eliminarea COVID-19. Substanţa este deja folosită în tratarea apei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Feb 2021   •   09:59

Potrivit unui studiu efectuat de cercetători israelieni, suprafeţele contaminate cu COVID pot fi dezinfectate după expunerea scurtă la concentraţii mici de ozon.

Studiul, realizat la Universitatea din Tel Aviv şi publicat în jurnalul ştiinţific Environmental Chemistry Letters, relevă că expunerea unei zone la ozon a avut 90% succes în inactivarea virusului chiar şi în locuri greu accesibile, care nu sunt dezinfectate în mod normal cu dezinfectanţi lichizi precum clorul şi alcoolul.

''Pentru prima dată, am reuşit să dovedim că ozonul este extrem de eficient şi în combaterea coronavirusului'', a declarat Ines Zucker, unul dintre cercetătorii implicaţi, conform Times of Israel.

''Avantajul său faţă de dezinfectanţii obişnuiţi este capacitatea sa de a dezinfecta obiectele şi aerosolii dintr-o încăpere şi nu doar suprafeţele expuse. Procesul este rapid şi fără niciun pericol pentru sănătatea publică'', a adăugat Zucker.

Ozonul protejează viaţa pe Pământ şi este folosit industrial pentru tratarea apei

Ozonul poate fi dăunător dacă este inhalat, însă în concentraţii scăzute nu reprezintă un risc pentru sănătate.

Utilizarea acestui gaz implică o tehnologie ieftină şi uşor accesibilă, ce poate fi utilizată pentru a dezinfecta spitale, şcoli, hoteluri şi chiar aeronave şi săli de divertisment, cu doar câteva minute înainte ca oamenii să intre în acestea.

Ozonul, un gaz prezent în păturile atmosferice superioare, este vital în protejarea vieţii pe Pământ deoarece reţine o parte din radiaţia solară ultravioletă.

Gazul poate fi produs sintetic şi este utilizată pe scară largă în tratarea apei.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: ozon COVID-19
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close